Ymer tillbaka i DC-laget som vill klättra tillbaka

Elias Ymer är tillbaka i Davis Cup-laget där målet inför helgens match är tydligt: Vinna mot Turkiet och därmed få chansen att återta en plats i grupp 1.

Om vi klarar oss genom det här, då är vi där vi ska vara tycker jag, säger Ymer.

Elias Ymer är tillbaka i Davis Cup-laget där målet inför helgens match är tydligt: Vinna mot Turkiet och därmed få chansen att återta en plats i grupp 1.

Om vi klarar oss genom det här, då är vi där vi ska vara tycker jag, säger Ymer.

I höstas åkte Sverige ur grupp 1 i Davis Cup efter förlust mot Israel. Vägen tillbaka började med en seger mot Tunisien i februari och nästa utmaning är Turkiet på bortaplan nu i helgen. Vid seger där väntar en match om uppflyttning till grupp 1 (mot Litauen eller Georgien) i september.

Det är klart att man skulle vilja ha ett lag i högsta divisionen. Men om vi skulle klara oss genom det här och nå grupp 1 är vi där jag tycker att vi ska vara, säger Elias Ymer, som tillsammans med Christian Lindell, Andreas Siljeström och Johan Brunström är de som är uttagna i DC-laget mot Turkiet.

Nystart

20-årige Elias Ymer har inte spelat en match på en månad (kvalade in till Indian Wells) och hur det står till med formen vet han inte riktigt.

Men han låter glad. Den senaste DC-matchen valde Sverigeettan att stå över eftersom den inte passade in i hans schema. Men Ymer säger att han annars ”alltid vill spela Davis Cup”. Och inte blir det sämre i det fina vädret och miljön de befinner sig i.

Det är första gången vi spelar på en resort faktiskt, det är fint. Det är jättekul att vara här, vi är ett jättekul gäng och det är kul att Christian är tillbaka, säger Elias Ymer.

Det känns lite som en nystart också med ny kapten (Johan Hedsberg), fortsätter han.

”Vi blev förvånade”

Turkiet valde att spela på grus, något som uppskattas i svensklägret.

Vi blev lite förvånade Christian och jag, för det är vårt bästa underlag. Men i Davis Cup kan allt hända, man vet aldrig.

TT: Vad vet ni om motståndet?

De har en kille som varit rankad 70, så han är ju rätt bra. Sen spelar de på hemmaplan, jag har aldrig spelat en Davis Cup-match här så jag vet inte men publiken kan ju vara jättetuff. Men vi har en bra känsla.

Elias Ymer har haft problem med en fot, och nu väntar en grussäsong med fullt fokus på att bli helt bra.

Jag ska försöka att träna effektivt nu, inte vara för mycket på banan heller.