Skadad Johnson drog sig ur Masters

US Masters började med ett tungt favoritfall.

Efter att ha ramlat i en trappa dagen före tävlingen tvingades världsettan Dustin Johnson dra sig ur tävlingen.

US Masters började med ett tungt favoritfall.

Efter att ha ramlat i en trappa dagen före tävlingen tvingades världsettan Dustin Johnson dra sig ur tävlingen.

Johnson skadade på onsdagen ryggen när han halkade i trappan i huset som han hyr i Augusta och var därför ett stort frågetecken inför årets första major.

Runt lunchtid kom amerikanen till Augusta National och det syntes under uppvärmningen att det var illa ställt med skadan. Johnson hade tydliga problem att svinga och fick låta caddien pegga upp åt honom på drivingrangen.

Tanken var ändå att Dustin Johnson skulle göra ett försök att spela, men efter att ha gjort några provsvingar på första tee vände han och gick mot klubbhuset.

Jag spelar den bästa golfen i mitt liv. Att få en knäpp skada i går eftermiddag är riktigt tungt, säger Johnson enligt BBC efter det tunga beslutet att ha tvingats dra sig ur Masters.

Dustin Johnson har vunnit sina tre senaste tävlingar och kom till Augusta som den största favoriten av alla.

Jag har jobbat på hela morgonen och kan uppenbarligen göra några svingar, men jag kan inte svinga för fullt. Jag kan inte göra min normala sving och kände inte att det fanns någon chans att jag kunde tävla.