Sena birdies ger Norén hopp i Masters

Debuten i US Masters är avklarad.

Alex Norén ligger 26:a och är bäste svensk efter att ha avslutat starkt.

Jag är hyfsat nöjd, säger han efter första rundan.

Debuten i US Masters är avklarad.

Alex Norén ligger 26:a och är bäste svensk efter att ha avslutat starkt.

Jag är hyfsat nöjd, säger han efter första rundan.

Alex Norén gjorde birdies både på 16:e och 17:e hålet och slutade karriärens första tävlingsrunda på Augusta National på totalt 74 slag (två över par).

Det kändes underbart att avsluta så bra. Fyra över hade kanske inte varit jättekul, men två över känns som en helt okej runda. Kanske som att vara på par eller till och med under par om det hade varit lite lättare, säger Norén.

Men lätt var det inte för Norén & Co under torsdagen på Augusta.

Tvärtom.

Den hårda blåsten var ständigt närvarande och alla tvära kast i vindbyarna gjorde det otroligt svårspelat.

Det var bland de svåraste jag har spelat. Väldigt trixigt, extremt svårt att välja rätt klubba och rätt svårt med puttningen också, säger Norén.

Start gav självförtroende

34-åringen klarade galant av pressen som följer med att debutera i en av golfvärldens mest anrika tävlingar.

Jag var ganska nervös på ettan. Det kanske inte var det lättaste öppningshålet i dag, men jag spelade det väldigt bra (på par) och det gav en självförtroendeboost att jag klarade det. Sedan kom det några dåliga bogeys från ingenstans, men från elvan och framåt spelade jag bättre igen.

Det dröjde mer än fem och en halv timme att spela förstarundan på Augusta. Många gånger stod spelarna länge och väntade på att slå, i hopp att kunna vänta ut de värsta vindbyarna.

Upplevelsen blir lite annorlunda när det är så här blåsigt. Det är mer att bara kriga sig igenom det, och jäkligt mycket snack med caddien och var man ska ligga och var man ska hamna.

Imponerad av Hoffman

Norén var imponerad när han tittade upp på resultattavlan och såg vad överlägsne ledaren Charley Hoffman hade presterat ute på banan.

Sju under är ju helt otroligt. Det är en sjuk finish (med fyra birdies på de fem sista hålen), säger den svenske världstian.

Själv ligger han på 26:e plats och har bara tre slag upp till fjärdeplatsen inför dagens spel.

Det känns okej. En bra runda nu så är man ju med.

Norén slår ut igen på första tee klockan 16.23, svensk tid.