Seger: ”Vi skapar ju inte tusen lägen”

Fler målchanser var beställda av förbundskapten Pia Sundhage.

Det levererade inte OS-silvermedaljören Sverige mot OS-trean Kanada.

Vi skapar ju inte tusen lägen i dag heller, sade lagkaptenen Caroline Seger efter 0–1-förlusten på Vångavallen.

Fler målchanser var beställda av förbundskapten Pia Sundhage.

Det levererade inte OS-silvermedaljören Sverige mot OS-trean Kanada.

Vi skapar ju inte tusen lägen i dag heller, sade lagkaptenen Caroline Seger efter 0–1-förlusten på Vångavallen.

Förbundskapten Pia Sundhage är inne på sin sista vår med det svenska fotbollslandslaget. Om drygt 100 dagar – den 17 juli – går Sundhage in i sitt sista mästerskap med EM-premiär mot Tyskland på Rat Verlegh stadion i Breda.

”För dåligt passningsspel”

Mot OS-trean Kanada i Trelleborg ville Sundhage se ett Sverige – silvermedaljör vid OS i Rio de Janeiro förra sommaren – som skapade målchanser. Facit efter 90 minuter på Vångavallen? Två skott mot mål.

Det är klart att vi vill skapa fler målchanser. I första halvlek är det spelare som missförstår varandra, bland annat, och det blir konstiga felpass. Det kanske man kan sätta på aprilkontot – allsvenskan har inte dragit igång ännu, sade Pia Sundhage.

Lagkaptenen och mittfältsmotorn Caroline Seger höll med:

Vi är slarviga i passningsspelet. Vi är stressiga och ängsliga. Lite beroende på att planen var sådär. Det var hoppigt och studsigt, sade Seger.

Både Sundhage och Seger lyfte i stället fram förändringen i andra halvlek där Sverige spelade upp sig. Då blev Seger mer involverad i spelet och med den inbytta anfallsduon Stina Blackstenius (direkt efter paus) och Lotta Schelin (68:e minuten) fick Sverige ett bättre presspel mot den kanadensiska backlinjen.

Dessutom får vi in bollen i deras straffområde och det luktar målchanser åtminstone. Det var väldigt viktigt, sade Sundhage.

Målen uteblev dock – liksom målchanserna.

Vi skapar ju inte tusen lägen i dag heller, men jag tycker att vi spelar upp oss i andra halvlek. Det är ju en ljusglimt i alla fall, sade Caroline Seger.

Vi ska kunna skapa betydligt mycket mer, men det är svårt att säga här och nu vad det är som gör att vi inte kommer till fler lägen.

”Se annorlunda ut”

Kanada fick iväg lika många skott mot mål som Sverige – skillnaden var att ett av dem gick in. I den 34:e minuten fick Janine Beckie öppen gata fram segermålet, som satt vid Hedvig Lindahls vänstra stolprot.

Lägret i Trelleborg avslutas på onsdag och innan dess ska landslaget möta ett pojklag. Allsvenskan drar igång nästa helg och i början av juni samlas landslaget igen. Då hoppas Sundhage att de allsvenska spelarna blivit av med sin ringrostighet.

När de kommer tillbaka i juni är jag övertygad om att det kommer att se annorlunda ut, sade Pia Sundhage.