F1-ledaren vill inte vara favorit

Sebastian Vettel vann formel 1-premiären med hela tio sekunders marginal.

Men Ferrari-föraren ser sig inte som en given vinnare i Kinas GP i helgen.

Mercedes är fortfarande favorit, säger han.

Sebastian Vettel vann formel 1-premiären med hela tio sekunders marginal.

Men Ferrari-föraren ser sig inte som en given vinnare i Kinas GP i helgen.

Mercedes är fortfarande favorit, säger han.

De tre senaste årens mästarteam, med Lewis Hamilton och Nico Rosberg som vinnare av VM-serien, vann visserligen inte premiären i Melbourne, men tog de övriga pallplatserna genom Hamilton och Valtteri Bottas. Därför vill Vettel lämna favoritskapet till Mercedes.

Jag tycker att Mercedes fortfarande är favoriten, även om vi hade en väldigt, väldigt stark premiär. Vi är precis i början på säsongen och vårt team vill ta det race för race, säger Ferrari-föraren.

Kan inte cruisa mot seger

Mercedes-chefen Toto Wolff är inte orolig, trots missad seger i Melbourne.

De tre senaste åren var något alldeles extra. Det gäller att vara försiktig när det gäller ens egna förväntningar. Bara för att man vunnit mycket ska man inte tro att man kan cruisa till seger. det gäller att hitta ens svagheter och jobba med dem, säger Wolff.

Till årets säsong har formel 1-bilarna blivit bredare och fått bredare däck. Det låter mer om bilarna och de går snabbare. Förändringarna har gjorts för att locka tillbaka publiken och framför allt locka till sig den yngre generationen.

”Fel att ändra”

De nya ägarna av formel 1-serien har kommit med flera andra förslag på förändringar, något som inte riktigt faller i god jord hos Vettel.

Jag är kanske lite gammaldags när det gäller många saker, men jag tycker att det är fel att ändra för mycket, att ändra bara för ändrandets skull, säger 29-åringen.

Att korta ner loppen gör det mer spännande, men då blir det inte GP längre. Jag tycker att det fortfarande ska vara en utmaning, säger han om loppen som tar cirka två timmar att köra.

Svensken Marcus Ericsson tvingades bryta i Melbourne en stund efter att ha krokat ihop med dansken Kevin Magnussen. Han jagar nu vidare i Shanghai mot en topp-tio-placering som skulle ge honom poäng.